Är kvarts bra för köket

Vad är Kvarts?

Kvartsskivor
är Superman av sten, kvartsbeläggning ger ett nästan oförstörbart material, idealiskt för husägare som vill ha en vacker bänkskiva som de ibland kan spela vin på. Att ge utseendet på natursten med en mettle som skrattar i ansiktet av kaffe, citronsaft och höghållningsvård, skyddar dess icke porösa natur mot mer än bara fläckar. Det är också extremt hygieniskt, vilket gör det till ett livsmedelssäkert val.
Även om kvartsbeläggning ibland kallas "konstruerad" kvarts, luras inte på att du kommer att sluta med en syntetisk bänkskiva. Förvänta sig rent naturkvarts (vanligen upp till 90 procent) blandat med epoxihartsbindemedel. Den vårdfria ytan kräver inte tätningsmedel. Med naturstenens utseende har kvartsbeläggning en konsekvent färg; dess färg borde vara mycket nära det du såg i showroom.

Snabbtips: Kvartsbeläggning finns i färger som inte finns i naturen, eftersom krossstenen i allmänhet blandas med pigment. Dra nytta av och välj en färg som bländar medan du fortfarande ser ut som sten.
Pros:

Behöver inte tätningsmedel Skraptålig med diamantliknande hårdhet, du kan klippa på kvarts (alltför stor kraft kan skada det) Konsekvent färg Dess icke-porösa natur gör det praktiskt taget fläckfritt Kan bearbetas till en dekorativ kant

Cons:

Även om det snabbt kan tolerera moderata temperaturer under en kort tid, vill du använda en varmplatta eller trivet när du placerar en hetpanna på den Integrerade sänkor är inte tillgängliga, som med solid ytbehandling

Underhåll:

​​​​​​​
Trots att det är viktigt att alltid följa tillverkarens specifika instruktioner rekommenderar Quartz Surface-tillverkaren Cambria att tvätta med varmt vatten och en pH-neutral, icke-slipande rengöringsmedel. Kosta Liknande natursten, beroende på distribution i ditt område. Förvänta dig att betala 3200 SEK- 6000 SEK per kvadratmeter.
Cemento Spa ​​​​​​​